23-04-2021

Ένα ρολόι… έσωσε την καρδιά ενός άνδρα 79 ετών στο Τέξας

Δείτε πώς το «Apple Watch» που φόραγε, κατάφερε να… εντοπίσει την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα ερχόταν η εποχή που ένα… ρολόι θα έσωζε τη ζωή ενός ανθρώπου. Και όμως αυτό συνέβη. Πριν από περίπου ένα μήνα ένας άνδρας από το Τέξας των ΗΠΑ έκανε γνωστό ότι το «έξυπνο» ρολόι του εντόπισε τις αρρυθμίες του καρδιάς του, σώζοντάς του τη ζωή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και του «CBS Austin», πρόκειται για έναν κτηνίατρο, τον Δρ. Ρέι Έμερσον, ο οποίος δήλωσε ότι το «Apple Watch» που φόραγε, κατάφερε να… εντοπίσει την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής στην καρδιά του. Ο 79χρονος άνδρας σημείωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί συμπτώματα με ταχυπαλμίες, αρρυθμιών, κόπωσης ή ζάλης.

Τελικά, μετά το «καμπανάκι» που χτύπησε το «έξυπνο» ρολόι του, επισκέφθηκε τον γιατρό του, ο οποίος επιβεβαίωσε τη διάγνωση. Ακολούθως, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αποφύγει «περιπέτειες», ειδικά με την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής, που θα μπορούσε να του στερήσει τη ζωή.

Ο Ρέι Έμερσον έκανε, μάλιστα, γνωστό ότι έλαβε το «Apple Watch» ως δώρο. Εδώ και περίπου ένα μήνα το θεωρεί «φίλο» του και «σωτήρα» του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ