21-01-2021

Στα «χαρακώματα» Μόσχα και Βερολίνο – Ρωσικά αντίποινα στη Γερμανία με απελάσεις δύο διπλωματών

Η κρίση στις σχέσεις Βερολίνου-Μόσχας συνεχίζεται καθώς, μετά την απέλαση δύο στελεχών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών από τη Γερμανία, η Ρωσία προχώρησε σε αντίποινα δείχνοντας και αυτή την έξοδο σε δύο γερμανούς διπλωμάτες.

Αναλυτικότερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη ότι απελαύνει δύο γερμανούς διπλωμάτες από τη Μόσχα ως αντίποινα για την κίνηση του Βερολίνου να απελάσει την περασμένη εβδομάδα δύο ρώσους διπλωμάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε προχωρήσει στις εν λόγω απελάσεις, αποδίδοντάς τις στην άρνηση, όπως είχε πει, της Μόσχας να συνεργαστεί στην έρευνα για τον φόνο στις 23 Αυγούστου ενός 40χρονου τσετσενικής καταγωγής Γεωργιανού μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο κέντρο του Βερολίνου. Οι γερμανοί ειαγγελείς υποψιάζονται ρωσική ή τσετσενική ανάμιξη στον φόνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τον γερμανό πρεσβευτή στη Μόσχα, εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία για τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών και έδωσε στους δύο γερμανούς διπλωμάτες προθεσμία επτά ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα, γνωστοποίησε το εν λόγω υπουργείο με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Βερολίνο: Αδικαιολόγητες οι απελάσεις

Από την πλευρά της, η Γερμανία κατήγγειλε την «αδικαιολόγητη» απέλαση των δύο διπλωματών.

Οι απελάσεις αυτές «στέλνουν ένα κακό μήνυμα και είναι αδικαιολόγητες», κατήγγειλε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να λάβει και άλλα μέτρα στην υπόθεση αυτή υπό το φως των ερευνών» που αυτή τη στιγμή διεξάγονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ