22-04-2021

«Βούλιαξαν» οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Βενετίας μετά τις πλημμύρες – «Μαύρα» Χριστούγεννα για τους επαγγελματίες

Στο 45% οι ακυρώσεις

«Βουτιά» έκαναν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Βενετίας εξαιτίας των πλημμυρών παρότι πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως.

Η ιστορική πόλη βρέθηκε αντιμέτωπη στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872, καθώς επλήγη από τέσσερις πλημμυρίδες άνω των 140 εκατοστών σε μόλις επτά ημέρες.

Αν και τα νερά υποχώρησαν, οι εικόνες από την πλημμυρισμένη πόλη έμειναν χαραγμένες στη συνείδηση της κοινής γνώμης και οι ξενοδόχοι μιλούν για ένα ποσοστό ακυρώσεων της τάξης του 45% σε συνδυασμό με την απουσία νέων κρατήσεων.

«Συνήθως, αυτήν την περίοδο είμαστε sold-out έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αρχίζουμε τις κρατήσεις για το Καρναβάλι (τον Φεβρουάριο), όμως όλα είναι “επίπεδα” αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Κλαύντιο Σκάρπα, ο επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων της Βενετίας.

Η πόλη προσελκύει περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την τουριστική βιομηχανία να συγκεντρώνει κάπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στην πληθώρα ξενοδοχείων και καταστημάτων.

«Πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή» λέει η Κριστίνα Γκιουσάνι, η επικεφαλής της ένωσης καταστηματαρχών Confesercenti. «Περίπου το 95% των καταστημάτων υπέστη κάποιου είδους ζημιά (από τις πλημμύρες), όμως εργαστήκαμε σκληρά και σε λιγότερο από μία εβδομάδα τα πάντα ήταν καθαρά και λειτουργούσαμε» συμπλήρωσε. Όπως η ίδια επισήμανε, εάν ο κόσμος θέλει να βοηθήσει τη Βενετία να ανακάμψει, θα πρέπει να επισκεφθεί την πόλη και να κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ