08-05-2021

Συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις η Τουρκία: Θα κάνουμε γεωτρήσεις μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη

Δια στόματος Ντονμέζ η Άγκυρα δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

«Η Τουρκία με το πρόσφατο μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη σχεδιάζει νέες γεωτρήσεις και έρευνες σε περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της», είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του sigmalive, Μαρία Ζαχαράκη.

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας (με τη Λιβύη), οι εταιρείες μας θα ξεκινήσουν έρευνες και εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές που θα δώσουμε σχετική άδεια, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές» σημείωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει πρώτα να εγκριθεί η συμφωνία από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών κι έπειτα να ξεκινήσουν οι έρευνες δυτικά της ανατολικής Μεσογείου.

Εμποδίσαμε όσους πήγαν να μας βγάλουν εκτός παιχνιδιού στη Μεσόγειο

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι «με το μνημόνιο με τη Λιβύη εμποδίσαμε όσους πήγαν να μας  βγάλουν από την εξίσωση και από το παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει διεξάγει ήδη τέσσερις γεωτρήσεις και προχωράει και για πέμπτη εστιάζοντας τώρα περισσότερο προς τα νότια της Κύπρου.

Ο Ντονμέζ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τόσο τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα όσο και των ομογενών της Τουρκοκυπρίων. «Η αποφασιστικότητά μας συνεχίζεται», υπογράμμισε.

Πηγή: Sigmalive.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ