22-04-2021

Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον αποφεύγει τον Ντόναλντ Τραμπ

Τον λόγο για τον οποίο αποφεύγει να φωτογραφηθεί μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ρώτησαν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση, λέγοντας πως θα φωτογραφηθεί με όλους τους ηγέτες του ΝΑΤΟ αργότερα, με τα βρετανικά μέσα να εικάζουν ότι ο βρετανός πρωθυπουργός αποφεύγει να εμφανισθεί δίπλα στον Τραμπ, επειδή είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν από την ψηφοφορία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου και έχει ζητήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην παρέμβει στην καμπάνια. 

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση και συζητήσαμε το μέλλον του ΝΑΤΟ, τι συμβαίνει στην Συρία και άλλα θέματα ασφαλείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρέθεσε δείπνο για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στην Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας και συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για την Ατλαντική Συμμαχία να παραμείνει ενωμένη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ