11-04-2021

Νέα έφοδος στα γραφεία της Volkswagen για το σκάνδαλο «Dieselgate»

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο γερμανικός κολοσσός

Συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο «Dieselgate», με τους γερμανούς εισαγγελείς να «εισβάλλουν» και πάλι σήμερα στα γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, με την εταιρία να δηλώνει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές.

«Η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊχ εκτέλεσε ένα ένταλμα έρευνας στο πλαίσιο των ερευνών (…) για τα οχήματα ντίζελ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Volkswagen, Νικολάι Λάουντε.

Η εισαγγελία επιβεβαίωσε την έρευνα αλλά ο εκπρόσωπός της, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Λάουντε είπε ότι η έρευνα σχετίζεται με τον κινητήρα ΕΑ 288. Τα περισσότερα από τα 11 εκατομμύρια οχήματα που η Volkswagen παραδέχτηκε το 2015 ότι ήταν εφοδιασμένα με λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις στις εκπομπές καυσαερίων διέθεταν το προηγούμενο μοντέλο κινητήρα, το ΕΑ 189. Το λογισμικό αυτό εμφάνιζε τα αυτοκίνητα λιγότερο ρυπογόνα απ’ όσο ήταν στην πραγματικότητα.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η έρευνα της γερμανικής υπηρεσίας μεταφορών ΚΒΑ το 2016 έδειξε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι και οι κινητήρες ΕΑ 288 διέθεταν αυτό ή κάποιο άλλο παράνομο λογισμικό.

Το «Dieselgate» που στοιχειώνει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και τέσσερα χρόνια, της έχει στοιχίσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε δικαστικά έξοδα, πρόστιμα και αποζημιώσεις, κυρίως στις ΗΠΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ