06-05-2021

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο του Σουδάν – Τουλάχιστον 23 νεκροί και 130 τραυματίες (video)

Το δυστύχημα προκλήθηκε από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου που μετέφερε φυσικό αέριο

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κεραμικών στα βόρεια του Χαρτούμ, η οποία προκλήθηκε από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου που μετέφερε φυσικό αέριο.

Πυκνός, μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να κατασβέσουν τις φλόγες, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το βυτιοφόρο εκτοξεύτηκε στον αέρα και κατέληξε σε ένα διπλανό χωράφι.

https://twitter.com/TodayInSudan/status/1201873269755990022

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το εργοστάσιο, στη βιομηχανική ζώνη του Χαρτούμ, δεν διέθετε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις ασφαλείας. Αντιθέτως, στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτα πολλά εύφλεκτα υλικά, γεγονός που διευκόλυνε την επέκταση της φωτιάς.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πολλά νοσοκομεία της πόλης και οι γιατροί που βρίσκονταν σε άδεια ή σε ρεπό κλήθηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους για να βοηθήσουν τα θύματα. Την ίδια ώρα, οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να προσέλθουν για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.

«Η έκρηξη ήταν ισχυρή. Πολλά οχήματα, σταθμευμένα εκεί κοντά, τυλίχθηκαν επίσης στις φλόγες», είπε ένας μάρτυρας, εργαζόμενος σε μια γειτονική εταιρεία.

«Δεν κατάλαβα τι συνέβη, άκουσα μια έκρηξη και έτρεξα. Ένας άνδρας με κελεμπία έτρεχε πίσω μου, είχε τραυματιστεί σοβαρά. Κι εγώ τραυματίστηκα στο πόδι», ανέφερε ένας εργαζόμενος.

«Έβγαλα έξω 14 πτώματα, είχαν απανθρακωθεί», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας εθελοντής διασώστης.

Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ