19-01-2021

Ακόμη τέσσερις νεκροί σε διαδηλώσεις στη Βολιβία – Συνεχίστηκαν οι άγριες συγκρούσεις (video)

Η ένταση κλιμακώθηκε μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες από το προεδρικό αξίωμα, κατόπιν απαίτησης των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων

Πολύ τεταμένο και έκρυθμο παραμένει το κλίμα στη Βολιβία, καθώς για ακόμη ένα 24ωρο σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ υποστηρικτών του Έβο Μοράλες, και των δυνάμεων της τάξης, που κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν το πραξικόπημα, που οδήγησε τον πρώην πρόεδρο εκτός της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (16/11), τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις 20 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης της κρίσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, να ανέρχεται σε 23. Παράλληλα, από την Παρασκευή (15/11), έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 122 τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση κλιμακώθηκε μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες από το προεδρικό αξίωμα, κατόπιν απαίτησης των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μία εξέλιξη η οποία – κατά πολλούς – χαρακτηρίστηκε ως «πραξικόπημα».

Την προσωρινή προεδρία της χώρας ανέλαβε η β’ αντιπρόεδρος της Γερουσίας και μέλος της αντιπολίτευσης, Τζανίνε Άνιες, η οποία δεσμεύτηκε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Από την πλευρά του, ο Μοράλες ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο από την κυβέρνηση του Μεξικό, ενώ κατηγόρησε πως ενορχηστρωτής των όσων έλαβαν χώρα στη Βολιβία είναι οι ΗΠΑ.

(με πληροφορίες από AFP, DPA)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ