15-05-2021

Σάλος στην Αργεντινή: Αστυνομικός σκότωσε 17χρονο μετά από απόπειρα ληστείας (video)

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Αργεντινή και στην πόλη της Σάντα Φε

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην Αργεντινή και συνεχίζει να απασχολεί στη χώρα του ταγκό, καθώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σχετικό βίντεο.

Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός σκότωσε έναν έφηβο 17 ετών, πυροβολώντας τον από πίσω, ενώ πριν ο νεαρός είχε διαπράξει απόπειρα ληστείας.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της απόπειρας ληστείας σε γειτονιά της Σάντα Φε κατέληξαν στο θάνατο του εφήβου, στις 29/10 το πρωί. Ο Λαουτάρο Χοακίμ Σαουσέδο προσπάθησε να κλέψει την τσάντα από μια γειτόνισσα του, η οποία τελικά, αν και τρομαγμένη, φαίνεται να του δίνει κάποια χρήματα. Με βάση τα όσα δημοσίευσε και η εφημερίδα «La Capital de Rosario», που είχε και σχετικό βίντεο.

Αυτές τις εικόνες είδε και ένας 43χρονος αστυνομικός, ο οποίος πήρε τελικά στο κυνήγι τον νεαρό και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πυροβόλησε τον 17χρονο, ενώ είχε στηθεί και μια ολόκληρη επιχείρηση για να πιαστεί ο δράστης. Ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Πριν από μία εβδομάδα, ο αστυνομικός απολογήθηκε, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία και άσκοπη χρήση του όπλου του…

(πληροφορίες, φωτογραφίες από lacapital.com.ar)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ