07-05-2021

Απίστευτος Τραμπ: Απειλεί ότι θα περικόψει τα κονδύλια για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Ο αμερικανός πρόεδρος βάζει πιο… πάνω την κόντρα του με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ

Επίθεση στον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ και απειλές ότι θα περικόψει τα κονδύλια για τις πυρκαγιές στην πολιτεία εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter. Ο αμερικανός πρόεδρος τον κατηγορεί για «φρικτή δουλειά στη διαχείριση των δασών», αν και οι τελευταίες πυρκαγιές καίνε… κοντά σε σπίτια.

Συγκεκριμένα. δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές που πλήττουν τις τελευταίες εβδομάδες την Καλιφόρνια, ενώ κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και οι πολίτες.


Για τον Ντόναλντ Τραμπ, η κατάσταση είναι προσωπική ευθύνη του Δημοκρατικού κυβερνήτη. Έτσι, ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Γκάβιν Νιούσομ ότι έκανε «φρικτή δουλειά στη διαχείριση των δασών» – όπως ανέφερε και στο ποστάρισμά του – έστω και αν φέτος τα πύρινα μέτωπα έχουν εξαπλωθεί σε μη δασικές περιοχές.

Λίγο πολύ, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Νιούσομ ότι κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια κι έπειτα «απευθύνεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια», ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί.


Η απάντηση του κυβερνήτη ήταν άμεση. «Δεν πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή. Εξαιρείστε από αυτή τη συζήτηση», τόνισε ο Νιούσομ, από τους σφοδρότερους επικριτές του Τραμπ όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική του.

Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη προκαλούν τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ανεξάρτητα από το πόσο έβρεξε τον χειμώνα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης «National Academy of Sciences».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Τραμπ απειλεί την Καλιφόρνια με περικοπές. Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και πέρσι, μετά τις φονικές πυρκαγιές κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 86 άνθρωποι.


(πληροφορίες από BBC)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ