25-10-2020

Νέες συλλήψεις στο Βιετνάμ για το φορτηγό – φέρετρο με τα 39 πτώματα στη Βρετανία

Οι Αρχές στοχεύουν να εξαρθρώσουν ένα «παγκόσμιο κύκλωμα» που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση «μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Σε ακόμα οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Βιετνάμ σχετικά με τη φρικιαστική ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα στο φορτηγό – φέρετρο στο Έσσεξ, στα ανατολικά του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το «Reuters».

Έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, με τη συμμετοχή και των βρετανικών Αρχών, ώστε να αποκαλυφθεί η τυχόν ύπαρξη κυκλώματος που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους. Την Παρασκευή (01/11), η αστυνομία του Βιετνάμ είχε συλλάβει δύο άτομα και είχε καλέσει ακόμα περισσότερους για να τους ανακρίνει ως υπόπτους για εμπλοκή στην υπόθεση.

«Με βάση όσα γνωρίζουμε από τους υπόπτους, θα προχωρήσουμε σε έρευνες για να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε αυτά τα κυκλώματα που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους στη Βρετανία» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών, σύμφωνα με τον επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ.


Για την υπόθεση καταζητούνται και δύο αδέλφια. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι αδελφοί Ρόναν και Κρίστοφερ Χιουζ από τη Βόρεια Ιρλανδία, καταζητούνται γιατί θεωρούνται ύποπτοι για 39 δολοφονίες και δουλεμπόριο.


Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό εντοπίστηκε στο Έσσεξ στις 23 Οκτωβρίου, με τους 39 Βιετναμέζους νεκρούς. Ο 25χρονος οδηγός πιστεύεται πως είναι μέλος «παγκόσμιου κυκλώματος», που είναι υπεύθυνο για τη «διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο».