07-03-2021

Ούγγρος πρωθυπουργός: Ο Σόρος είναι ο υπαίτιος της προσφυγικής κρίσης

Ως υπεύθυνο για τις συνεχώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές από τη Μέση Ανατολή, κατηγορεί τον Tζόρτζ Σόρος, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ουρμπάν, χρεώνοντάς του σχέδιο για αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.

Ο Ουρμπάν μάλιστα, δήλωσε πως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είναι μέλος ομάδας «ακτιβιστών» που «ενθαρρύνει τους πρόσφυγες να κατευθυνθούν στην Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό επίτηδες χειροτερεύουν την κατάσταση», ενώ συμπλήρωσε πως «το όνομα του Σόρος είναι το εντονότερο παράδειγμα εκείνων που προσπαθούν να εξασθενίσουν ένα κράτος υποστηρίζοντας ριζικές αλλαγές στις παραδοσιακές ευρωπαϊκές δομές και τον τρόπο διαβίωσης των Ευρωπαίων».

«Αυτοί οι ακτιβιστές είναι εκείνοι που συμμετέχουν σε διεθνές δίκτυο λαθρεμπόρων-δουλεμπόρων ανθρώπινων ζωών», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο Kossuth, η οποία αναμεταδόθηκε μάλιστα από το Bloomberg.

Σημειώνεται πως ο Ουρμπάν έχει επιτεθεί ξανά κατά του επίσης Ούγγρου Σόρος. Σε άλλη συνέντευξή του στο ουγγρικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 είχε δηλώσει πως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος «κερδίζει χρήματα από την προσφυγική κρίση την ώρα που η Ουγγαρία προσπαθεί να προστατέψει τον κανονικό τρόπο ζωής της».

Μάλιστα, η απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης να τοποθετήσει συρματοπλέγματα στα σύνορά της, ως μέτρο αποτροπής της εισροής προσφύγων και μεταναστών, δεν επικρίθηκε μόνο από τις Βρυξέλλες, αλλά και από πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσα στις οποίες ήταν και μία μη κυβερνητική οργάνωση του κ. Σόρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ