01-11-2020

Τεράστια πυρκαγιά στο Λος Άντζελες – 800.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στο Σαν Φρανσίσκο (video)

Προληπτικές διακοπές ρεύματος στο Σαν Φρανσίσκο

Ένα τεράστιο μέτωπο πυρκαγιάς έχει περικυκλώσει την περιοχή Sylmar του Λος Άντζελες, ενώ έχει κάψει ήδη τα πρώτα κτίρια.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, μετά από εντολή της αστυνομίας για εκκένωση των περιοχών που φαίνονται με κόκκινο στο παρακάτω σκίτσο:

Πρόκειται για δασική πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε πριν από δύο ημέρες, φτάνοντας χθες αργά στην πόλη. Οι φλόγες πέρασαν πάνω από την εθνική οδό, κόβοντας στη μέση την περιοχή και ήδη έχουν κάψει σπίτια.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Στο μεταξύ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και τη βόρεια Καλιφόρνια εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα χθες Πέμπτη το βράδυ μετά τις προληπτικές διακοπές ρεύματος στις οποίες προχώρα από την Τετάρτη η εταιρεία PG&E εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα μεγάλων δασικών πυρκαγιών.

Η άνευ προηγουμένου διακοπή αυτή ρεύματος στην Καλιφόρνια επηρεάζει 800.000 νοικοκυριά στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους, προειδοποίησε η PG&E, οι γραμμές υψηλής τάσης της οποίας είχαν προκαλέσει πέρυσι την πιο φονική πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας.

Μετά τις πρώτες διακοπές την Τετάρτη το πρωί, μια δεύτερη φάση διακοπών τέθηκε σε εφαρμογή γύρω από το Σαν Φρανσίσκο, σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους πολίτες, όσο και τα καταστήματα και προκαλώντας έντονες επικρίσεις.

Μέχρι χθες το πρωί η PG&E είχε αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σε 137.000 πελάτες, όμως άλλοι ίσως χρειαστεί να αναμένουν πολλές ημέρες για να έχουν ξανά ηλεκτρικό ρεύμα, το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί η εταιρεία για να ελέγξει τις εγκαταστάσεις της μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.