07-03-2021

Το ISIS ισχυρίζεται ότι έριξε το ρωσικό αεροσκάφος (video)

Πόλεμος προπαγάνδας ή πραγματικότητα;

«Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν» ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε «αντίποινα» για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq, ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Reuters.

Πριν από λίγο δόθηκε  στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο εξετάζουν οι αρχές και  δείχνει ένα αεροσκάφος να εκρήγνυνται από πύραυλο και να διαλύεται.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το αεροσκάφος, εάν το βίντεο είναι τωρινό, ποιος το τράβηξε. Πάντως το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το AFP και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=F977JURhYe4

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ