05-03-2021

Έρευνα στη Βρετανία για 25 θανάτους για τυχόν σκόπιμες καθυστερήσεις στις αποστολές ασθενοφόρων

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, διεξάγονται έρευνες στη Βρετανία, έπειτα από την αποκάλυψη για σκόπιμες καθυστερήσεις στις αποστολές ασθενοφόρων σε ασθενείς που μπορεί να αντιμετώπιζαν επικίνδυνα για τη ζωή τους περιστατικά και χρησιμοποίησαν γραμμή βοήθειας για μη επείγοντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας διεξάγει έρευνα για μια υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία αποφάσισε μονομερώς να καθυστερεί την αποστολή ασθενοφόρων για τους ασθενείς που τηλεφωνούσαν στο κέντρο για τα μη επείγοντα περιστατικά 111. Οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να στέλνουν ασθενοφόρα για κάθε περιστατικό που θεωρείται απειλητικό για τη ζωή κάποιου, ακόμη και μέσω του 111, μέσα σε 8 λεπτά.

Η έρευνα σχετίζεται με το θάνατο 25 ανθρώπων μετά την μονομερή απόφαση της South East Coast Ambulance για σύστημα καθυστέρησης της ανταπόκρισης στις κλήσεις στη γραμμή 111, με τον χρόνο αναμονής σε ορισμένα απειλητικά για τη ζωή των ασθενών περιστατικά να φθάνει έως και τα 18 λεπτά, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω υπηρεσία δέχεται κατηγορίες, αφού τον Ιούλιο, βρετανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι η υπηρεσία αρνήθηκε την αποστολή ασθενοφόρου σε περιστατικά, ακόμη και όταν οι καλούντες δήλωσαν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα που μπορεί να υποδήλωναν μια καρδιακή προσβολή. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν τις κλήσεις φέρεται ότι αναγκάζονταν να μην αποστέλλουν ασθενοφόρα κάποιες φορές της μέρα, εξαιτίας της έλλειψης τραυματιοφορέων. Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη υπηρεσία φέρεται να μην μπορεί να καλύψει όλα τα περιστατικά λόγω  έλλειψης επαρκούς ειδικευμένου προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ