17-02-2021

Έκκληση του Παλαιστινιακού ΥΠΕΞ να σταματήσουν «οι μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων»

Την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας ζητάει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης, για να σταματήσουν όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι εν ψυχρώ εκτελέσει και οι μαζικές σφαγές του λαού της Παλαιστίνης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης, καταδικάζει με τον αυστηρότερο και απερίφραστο τρόπο τη «βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης Νετανιάχου εναντίον του Παλαιστινιακού λαού» και «τις εκτελέσεις που διαπράττονται καθημερινά από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατά του άμαχου Παλαιστινιακού λαού, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει πάνω από 67 Παλαιστίνιους μάρτυρες μεταξύ των οποίων 14 παιδιά» και έχουν οδηγήσει στον τραυματισμό χιλιάδων ατόμων μόνο κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

«Η Ισραηλινή κυβέρνηση» συμπληρώνει η ανακοίνωση «έχει μετατραπεί σε ένα κέντρο διαχειρίσεων για την οργάνωση επιθέσεων εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, με τα δυο άκρα της, το δεξιό και το ακροδεξιό να ανταγωνίζονται στην εφεύρεση νέων μεθόδων καταπίεσης και κακοποίησης των Παλαιστινίων».

Το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ, καταγγέλλει την κυβέρνηση Νετανιάχου, ότι επιδιώκει «να καθιερώσει ένα «ειδικό δικαστήριο για θέματα ασφαλείας», με στόχο την επιτάχυνση της εφαρμογής των συλλογικών τιμωριών και έκδοση αποφάσεων για την διοικητική κράτηση, κατεδάφιση σπιτιών και ανάκληση ταυτοτήτων των Παλαιστίνιων που διαμένουν στα Ιεροσόλυμα και άλλες πράξεις καταστολής».

Τα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού είναι καθημερινά, καταγγέλλει η ανακοίνωση του υπουργείου και επισημαίνει ότι «οι βάναυσες κατοχικές δυνάμεις εφαρμόζουν επιτόπου εκτελέσεις εν ψυχρώ κατά του λαού μας χωρίς δίκη, και στη συνέχεια κρατούν τα άψυχα σώματα τους αρνούμενοι να τα παραδώσουν στις οικογένειες τους για να θαφτούν αξιοπρεπώς. Το Υπουργείο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας για να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα και να τιμωρήσει τους δράστες» αναφέρει χαρακτηριστικά και στηλιτεύει τη στάση όλων εκείνων που επιχειρούν να εξισώσουν «τον θύτη με το θύμα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Τα Παλαιστινιακά εδάφη βιώνουν μια κατάφωρη και βάρβαρη επιθετικότητα από τις δυνάμεις κατοχής και τη μηχανή θανάτου και καταστροφής του Ισραήλ, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο έντονη και εγκληματική. Την επιθετικότητα αυτή δεν την αποτρέπει κανένας νόμος, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τις πόρτες διάπλατα στους εποίκους και στους εξτρεμιστές να διαπράττουν μαζικές σφαγές εναντίον του λαού μας. Το Υπουργείο απευθύνεται στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας και όλων των σχετικών οργανώσεων του, για την άμεση εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του ανθρωπιστικού Διεθνούς Δικαίου που αφορούν το Παλαιστινιακό ζήτημα. Να σταματήσει η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, και να μην μείνουν στις καταδίκες, που θεωρούνται από την κατοχική κυβέρνηση ως ενθάρρυνση για την συνέχιση των επιθέσεων και των εγκλημάτων κατά του Παλαιστινιακού λαού χωρίς τιμωρία» καταλήγει η ανακοίνωση του παλαιστινιακού ΥΠΕΞ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ