26-02-2021

Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία

Η κυβέρνηση Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή την απόφαση να αναπτύξει ένα μικρό αριθμό ειδικών δυνάμεων, με συμβουλευτικό ρόλο προς τη Συρία, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian το οποίο επικαλείται πηγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων στη Συρία που θα λειτουργήσουν ως στρατιωτικοί σύμβουλοι στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις θα αναπτύξουν ένα περιορισμένο συμβουλευτικό και βοηθητικό ρόλο. Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή αντανακλά μια ευρύτερη στρατηγική για την ενίσχυση των μετριοπαθών ανταρτών  στη Συρία, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να βρεθεί διπλωματική λύση που θα τερματίζει τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πρόθεση «να αλλάξει η ευρύτερη αποστολή μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Στόχος της αποστολής είναι να εκπαιδεύσει, να συμβουλεύει και να βοηθά τους τοπικούς εταίρους στον αγώνα για να καταστραφεί το Ισλαμικό Κράτος». Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε στον Guardian ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόθεση να εμπλακούν με στρατιωτικές χερσαίες δυνάμεις και σε πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, παρόμοιες με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ