15-02-2021

Έρευνες για τον εντοπισμό 35 μεταναστών που αγνοούνται στην Ισπανία

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες ανοιχτά της Ισπανίας για τον εντοπισμό 35 μεταναστών που αγνοούνται από την Τετάρτη που ξεκίνησαν από το Μαρόκο με προορισμό τις ισπανικές ακτές επιβαίνοντας σε ένα σκάφος που έχασε την καρίνα του.

«Το κέντρο διάσωσης στη θάλασσα της Αλμερία (νότια Ισπανία) εξακολουθεί να συντονίζει τις έρευνες», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, μερικές ώρες μετά την ανακάλυψη, χθες βράδυ, των σορών τεσσάρων ανδρών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος και ένα ελικόπτερο και αναμένεται να ενισχύσουν ένα αεροπλάνο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιτήρησης των συνόρων Frontex και ένα σκάφος της ισπανικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με τους 15 διασωθέντες οι αγνοούμενοι υπολογίζονται περίπου στους 35 καθώς και στις πληροφορίες μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Μαρόκο, που ανέφερε πως στο σκάφος επέβαιναν 55 άνθρωποι.

Οι 15 επιζώντες εντοπίστηκαν στη θάλασσα γαντζωμένοι απ΄ό,τι είχε απομείνει από το σκάφος, ορισμένοι χωρίς σωσίβια, χθες το πρωί. Από την Τετάρτη μια ΜΚΟ είχε ειδοποιήσει για την αναχώρηση τις πρώτες πρωινές ώρες του σκάφους αυτού όχι μακριά από την Αλ Χοσέιμα (βόρειο Μαρόκο), στα μισά του δρόμου ανάμεσα στους ισπανικούς θύλακες Μελίγια και Θέουτα στο Μαρόκο.

Αν επιβεβαιωθεί, το ναυάγιο θα είναι το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί το 2015 ανοικτά των ισπανικών ακτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ