16-02-2021

Πρωτιά των Σοσιαλιστών στην Ισπανία, αλλά χωρίς πλειοψηφία

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σε θέση «οδηγού» στις ισπανικές πολιτικές εξελίξεις τίθεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας , το οποίο, όπως δείχνει τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα καταλάβει περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο, σε σύγκριση με τις εκλογές που έγιναν τον Απρίλιο, όμως και πάλι δεν θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Τον Απρίλιο οι Σοσιαλιστές ήταν πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και ο Πέδρο Σάντσεθ δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Ετσι, η Ισπανία θα οδηγηθεί για μία ακόμη φορά στις κάλπες, στις 10 Νοεμβρίου, όταν θα διεξαχθούν για τέταρτη φορά εκλογές μέσα στην τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το Σοσιαλιστικό και το Λαϊκό Κόμμα θα αυξήσουν τις έδρες τους, σε βάρος των νέων κομμάτων που εμφανίστηκαν στην Ισπανία μετά την κρίση, το αριστερό Podemos, το κεντρώο Ciudadanos και το ακροδεξιό Vox. Συγκεκριμένα, με βάση τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλιστές θα κερδίσουν άλλες 11 έδρες- σε σύγκριση με τον Απρίλιο– και θα φτάσουν στις 134, μακριά όμως από τις 176 της απόλυτης πλειοψηφίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ