08-03-2021

Αδιόρθωτοι οι Βρετανοί – Δίνουν προβάδισμα 15 μονάδες στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον

Σε σχέση με το κόμμα των Εργατικών

Μπορεί ο τωρινός πρωθυπουργός να μην είναι δημοφιλής σε κανέναν άλλο μέρος του πλανήτη και οι χειρισμοί του στο Brexit να έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανής πολιτική κρίση στη Βρετανία, όμως, από ό,τι φαίνεται, οι ίδιοι οι Βρετανοί είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους αντιπάλους του Τζόνσον.

Έτσι, σε δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 το Συντηρητικό κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον καταγράφει προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων από το κόμμα των Εργατικών, ενόψει πιθανής προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 37% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί το 22% στη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Opinium που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Observer.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ετοιμάζεται να παίξει το «τελευταίο του χαρτί» στις συνομιλίες που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit έως το τέλος Οκτωβρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ//ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ