22-04-2021

Βολές κατά Ερντογάν από πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς, βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Τζέφρι Πάιατ και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο βετεράνος πρώην διπλωμάτης δήλωσε πρόσφατα πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, ενώ κατακεραύνωσε την επιθυμία της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, όπως διατυπώθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν, ως απαράδεκτη και μη αποδεκτή από τη διεθνή νομοθεσία.

Σε σημερινό του tweet, ο Νίκολας Μπερνς δήλωσε: «Με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται σε κρίση, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να εστιάσει εκ νέου στην Ελλάδα για θέματα ασφαλείας. Μετά από 5 ημέρες που βρίσκομαι εδώ, έχω εντυπωσιαστεί από την αναβίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ Αθηνών και Ουάσιγκτον. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για τις ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σχέσεις με την Ελλάδα βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών».

Ο πρώην πρέσβης εστίασε στην επιτευχθείσα σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι σήμερα πιο ισχυροί από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

(πληροφορίες από onalert)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ