23-04-2021

«Αρχαίο iPhone» ηλικίας 2.000 ετών: Έτσι ονόμασαν αρχαιολόγοι την ανακάλυψή τους (video)

Θα μπορούσε να αποτελεί «τροφή» για πάσης φύσεως συνωμοσιολόγους αν δεν ήταν απλά ένα ευφάνταστη αστείο ανάμεσα στους αρχαιολόγους που κάνουν ανασκαφές στην αποκαλούμενη «Ρωσική Ατλαντίδα» στη Σιβηρία. 

Ο λόγος για το… αρχαίο iPhone, όπως το αποκάλεσαν οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στην εν λόγω περιοχή στη Δημοκρατία της Τιβά στη Σιβηρία, που δεν είναι άλλο από μια αγκράφα ζώνης ηλικίας 2.000 ετών, η οποία μοιάζει σαν το διάσημο smartphone. 

Όπως αναφέρει η σελίδα Siberia Times, που δημοσιεύει φωτογραφίες του ευρήματος στο Twitter, πρόκειται για μια μαύρη αγκράφα 18×19 εκατοστά διακοσμημένη με πετράδια, η οποία βρέθηκε στον τάφο μιας γυναίκας που οι αρχαιολόγοι ονόμασαν Νατάσα.

Η ζώνη της γυναίκας ήταν διακοσμημένη με κινέζικα νομίσματα, ανακάλυψη που επέτρεψε στους αρχαιολόγους να την χρονολογήσουν: υπολόγισαν ότι είναι 2.137 ετών, καθώς τότε κυκλοφορούσαν τα συγκεκριμένα νομίσματα.

«Η ταφή της “Νατάσα” με ένα iPhone της εποχής των Ξιονγκνού παραμένει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σε αυτόν τον χώρο» αναφέρει ένας εκ των αρχαιολόγων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ