25-10-2020

Προκλήσεων… συνέχεια από τον Ερντογάν: Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας

  • Με το ίδιο προκλητικό ύφος συνεχίζει να «ντύνει» τις δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος
  • «Σπάσαμε και θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας»
  • «Θα καταστρέψουμε κάθε παγίδα που στήνεται κατά των επιτευγμάτων και στόχων της Τουρκίας»

Με το ίδιο προκλητικό ύφος συνεχίζει να «ντύνει» τις δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα όσα είπε και σήμερα, Τετάρτη, με αφορμή την 100η επέτειο του συνεδρίου του Σίβας, κατά το οποίο μπήκαν τα θεμέλια της τουρκικής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ατατούρκ, ο Ερντογάν πραγματοποίησε ομιλία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η 4η Σεπτεμβρίου έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στη μνήμη του τουρκικού λαού και πρόσθεσε ότι το Σίβας όπου πραγματοποιήθηκαν οι προετοιμασίες του Απελευθερωτικού Πολέμου, αποτέλεσε το πρώτο κέντρο της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας, ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το μήνυμα «η εντολή και η κηδεμονία είναι τελείως απαράδεκτες» που δόθηκε πριν από έναν αιώνα στον κόσμο και τόνισε:

«Έναν αιώνα μετά επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά πως η εντολή και η κηδεμονία είναι τελείως απαράδεκτες. Η πατρίδα είναι ακέραια εντός των εθνικών συνόρων. Η πατρίδα μας, η σημαία μας, το κράτος μας, το έθνος μας, η ανεξαρτησία μας είναι η τιμή μας, η αξιοπρέπεια μας. Σπάσαμε και θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας».

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους που προσπαθούν να διοργανώσουν επιχειρήσεις πάνω στην Τουρκία εντός ή εκτός της χώρας χρησιμοποιώντας σαν ασπίδα τα σώματα μας. Θα καταστρέψουμε κάθε παγίδα που στήνεται κατά των επιτευγμάτων και στόχων της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Το σκίτσο που εξόργισε τον Ερντογάν – «Εμείς δεν έχουμε ναζισμό στην ιστορία μας»