20-04-2021

Ερντογάν για ανατολική Μεσόγειο: Δεν καταλαβαίνουμε από τις απειλές της Δύσης

  • «Εμείς προστατεύουμε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας εδώ (στην ανατ. Μεσόγειο) μέχρι τέλους», δήλωσε από το Άρτβιν της Μαύρης Θάλασσας ο «Σουλτάνος»
  • Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε ξανά για τις κινήσεις της Άγκυρας, λίγες ώρες μετά τη γαλλική αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και την Κύπρο

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ξανά με… απαξίωση για τη Δύση και την Ε.Ε. σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε ξανά για τις κινήσεις της Άγκυρας, λίγες ώρες μετά τη γαλλική αλληλεγγύη κατά της γειτονικής χώρας στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουάλ Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

«H Δύση απειλεί, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Εμείς προστατεύουμε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας εδώ (στην ανατ. Μεσόγειο) μέχρι τέλους», δήλωσε από το Άρτβιν της Μαύρης Θάλασσας, όπου περιοδεύει. «Μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς μέχρι σήμερα δεν σκύψαμε το κεφάλι μας σε υπηρέτες. Μόνο μπροστά στο Θεό μας θα σκύψουμε. Πουθενά αλλού», υπογράμμισε ακόμα, ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικρίνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «απουσία» της Τουρκίας από τα τεκταινόμενα της ανατ. Μεσογείου, χαρακτήρισε «αχάριστο» τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και στη συνέχεια ανέφερε ότι η Δύση απειλεί την Τουρκία.

«Λέει ότι στην ανατολική Μεσόγειο είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία, το Κατάρ αλλά όχι η Τουρκία. Ποια χώρα; Η Τουρκία δεν είναι, λέει… Τι αχάριστος! Δεν βλέπεις το Yavuz μας εκεί, δεν βλέπεις το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπεις τη γιγάντια σημαία μας στα δύο γεωτρύπανα και στα δύο ερευνητικά πλοία; Δεν βλέπεις τις φρεγάτες μας δίπλα τους; Είμαστε εκεί με τα αεροπλάνα μας, με όλα…», τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ