21-02-2021

Ακραίες απειλές Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο

  • Ευθείες απειλές Ερντογάν για την Κύπρο
  • «Η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παρέμβει και πάλι, όπως το έκανε πριν από 45 χρόνια»
  • Η Άγκυρα δείχνει διατεθειμένη να ακολουθήσει την ίδια επιθετική γραμμή

Με απειλές για νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο επανέρχεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για το ζήτημα των φυσικών κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν σε μήνυμα προς τον τουρκικό λαό που δημοσίευσε με αφορμή την μαύρη επέτειο για την κυπριακή Δημοκρατία, που στην Αγκυρα μνημονεύουν ως ημέρα «ειρηνευτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην Κύπρο», διεμήνυσε πως «όσοι ονειρεύονται να αλλάξει το γεγονός πως οι Τουρκοκύπριοι είναι κομμάτι του τουρκικού Εθνους θα συνειδητοποιήσουν πως ματαιοπονούν».

Συνεχίζοντας το μήνυμά του, ο Ερντογάν απείλησε πως η Τουρκία δεν θα διαστάσει να παρέμβει και πάλι, όπως το έκανε πριν από 45 χρόνια, προκειμένου «να διασφαλίσει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων οποτεδήποτε αυτό κριθεί απαραίτητο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως τόσο η Τουρκία, όσο και το Ψευδοκράτος στην Κατεχόμενη Κύπρο θα αντιταχθούν στις προσπάθειες της Κύπρου να εκμεταλλευτούν τις πηγές του νησιού. Παρά τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας από την ΕΕ, η Αγκυρα δείχνει διατεθειμένη να ακολουθήσει την ίδια επιθετική γραμμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ