22-02-2021

Στην Ελλάδα «Αντίνοος», στην Ευρώπη καύσωνας – Ποιες περιοχές θα ξαναδούν 40άρια

Μετά το φονικό κύμα καύσωνα που ταλάνισε πολλές περιοχές της Ευρώπης, πολλοί μετεωρολόγοι φοβούνται πως πολλές χώρες θα ξαναδούν το θερμόμετρο να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το Wunderground, η ξηρασία που προελαύνει στα μέσα του καλοκαιριού «ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο επεισόδιο καύσωνα στην Ευρώπη την προσεχή εβδομάδα».

Το ίδιο δίκτυο τονίζει πως τα μετεωρολογικά μοντέλα φανερώνουν τάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πολυήμερο καύσωνα, με θερμοκρασίες της τάξης των 35 με 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή ο μετεωρολόγος Jame Peacock υποστηρίζει ότι ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» η κατεύθυνση των θερμών αέριων μαζών, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι αυτή τη φορά θα πληγεί περισσότερο η Δυτική Ευρώπη και η Ισπανία, ήδη από το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένουν ο καύσωνας να φθάσει στη Γαλλία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στη συνέχεια θα επεκταθεί «σε όλη τη δυτική και κεντρική Ευρώπη. Ακόμη και το Λονδίνο μπορεί να δει”θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου» επισημαίνει το Wunderground.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ