04-03-2021

Μετακομίζει στο Κατάρ ο 14χρονος που συνελήφθη για κατασκευή αυτοσχέδιου ρολογιού

Ο έφηβος από το Τέξας που συνελήφθη μετά την κατασκευή αυτοσχέδιου ρολογιού που θεωρήθηκε βόμβα θα μετακομίσει στο Κατάρ, είπε η οικογένειά του χθες, λίγες ώρες μετά την συμμετοχή του σε μια «Βραδιά Αστροφυσικής» στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπου τον είχε προσκαλέσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο 14χρονος Άχμεντ Μοχάμεντ, έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο για μια σύλληψη που οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι επηρεάστηκε από την προκατάληψη ενάντια στην μουσουλμανική του θρησκεία, δέχτηκε την πρόσκληση από το Ίδρυμα Κατάρ να σπουδάσει στο Πρόγραμμα για Νέους Εφευρέτες.

«Αυτό σημαίνει ότι εμείς, ως οικογένεια, θα μετακομίσουμε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ θα πάρει μια πλήρη υποτροφία για λύκειο και πτυχίο πανεπιστημίου», δήλωσε η οικογένειά του γραπτώς.

Ο νεαρός, που ασχολείται με τη ρομποτική και πήγαινε σε γυμνάσιο του Ντάλας, έχει γίνει διασημότητα από τότε που συνελήφθηκε το Σεπτέμβριο. Η οικογένειά του και αυτός ταξιδεύουν από τον Οκτώβριο ανά την υφήλιο για να συναντήσουν επισήμους.

Δεν έχει γίνει καμία μήνυση για το επεισόδιο και η αστυνομία στο προάστειο Έρβινγκ του Ντάλας είπε το Σεπτέμβριο ότι εξετάζει τις πράξεις της στο επεισόδιο, όπου η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε την αστυνομία.

Ο Ομπάμα συνάντησε για λίγο τον Μοχάμεντ, χαιρετώντας τον με χειραψία, όπως έκανε και με άλλους μαθητές στην εκδήλωση, και τον αγκάλιασε. Μετά τη διάδοση της είδησης της σύλληψής του και της φωτογραφίας που έδειχνε τον μαθητή να φοράει μια μπλούζα της ΝΑΣΑ και χειροπέδες πισθάγκωνα, ο Ομπάμα του είχε στείλει tweet που έλεγε

«Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θες να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Θα πρέπει να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν και σένα να συμπαθήσουν τις επιστήμες. Είναι αυτό που κάνει την Αμερική μεγάλη».

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο, ο Άχμεντ έστειλε το δικό του tweet, λέγοντας, «Ήταν απίστευτο, και τιμή να γνωρίσω τον πρόεδρο Ομπάμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ