20-01-2021

Δέκα εκατομμύρια «μαύρα» στον Τραμπ – Πληθαίνουν οι υπογραφές για την καθαίρεση του

Τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια υπογραφές είχε η αίτηση που υπέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου στην Ουάσινγκτον οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος των Δημοκρατικών, αλλά και πολλών άλλων οργανώσεων, με την οποία ζητούν από το Κογκρέσο να ξεκινήσει τη διαδικασία για την καθαίρεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μπροστά από το Καπιτώλιο και από ένα πανό που έγραφε «Ο Τραμπ πρέπει να φύγει» δύο βουλευτές των Δημοκρατικών, η Ρασίντα Τλάιμπ και ο Αλ Γκριν, καθώς και εκπρόσωποι πολλών οργανώσεων, όπως η MοveOn και η Women’s March, παρουσίασαν ένα στικάκι στο οποίο είχαν συγκεντρώσει τις υπογραφές.

«Κρατάμε στα χέρια μιας δέκα εκατομμύρια λόγους να είμαστε εδώ σήμερα», δήλωσε ο Γκριν. «Αυτή την ιδιαίτερα ζοφερή εποχή για τη χώρα μας έχει έρθει η ώρα, κατά τη γνώμη μου, να πολεμήσουμε», τόνισε η Τλάιμπ η οποία ζητεί την καθαίρεση του Τραμπ εδώ και μήνες.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών παρουσίασε μια πρόταση με την οποία ζητούσε από την επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων να ερευνήσει αν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει προβεί σε ενέργειες που θα δικαιολογούσαν την έναρξη διαδικασίας για την καθαίρεσή του. Οι αγώνες της για το ζήτημα έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Μάρτιο.

Αντίθετα όμως με την προοδευτική πτέρυγα των Δημοκρατικών οι επικεφαλής του κόμματος διστάζουν, καθώς φοβούνται ότι η διαδικασία για την καθαίρεση του Τραμπ, ενδέχεται να διχάσει βαθιά τη χώρα την ώρα που πλησιάζουν και οι προεδρικές εκλογές του 2020.

Παράλληλα ενστάσεις υπάρχουν και με βάση τα νεώτερα στοιχεία, που θέλουν τον Τραμπ να ξεπερνά σε δημοτικότητα το 45%, προβληματίζοντας βαθιά τους επικριτές του.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ