27-10-2020

Στους 51 οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς – Ένας Τούρκος υπέκυψε στα τραύματά του

Τους 51 έφτασαν οι νεκροί από τις επιθέσεις σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας στις 15 Μαρτίου, καθώς ένας τούρκος πολίτης υπέκυψε στα τραύματά του, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Δυστυχώς χάσαμε τον πολίτη μας Ζεκερίγια Τουγιάν, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αποτρόπαιη επίθεση στο Κράιστσερτς», έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Ο αδελφός του Τουγιάν δήλωσε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πως ο Τουγιάν χειρουργήθηκε σήμερα, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

«Χειρουργήθηκε σήμερα, δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία και τον χάσαμε. Ήμασταν χαρούμενοι γιατί νομίζαμε ότι πήγαινε καλά, πάλευε για 50 μέρες», είπε ο Γιαχία Τουγιάν, σύμφωνα με το Anadolu.

Σε βάρος του 28χρονου δράστη των επιθέσεων, Μπρέντον Τάραντ, έχουν απαγγελθεί 50 κατηγορίες για φόνο στο χειρότερο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στην Νέα Ζηλανδία σε καιρό ειρήνης. Άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)