25-01-2021

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό πτωμάτων στην Κύπρο – Έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις

  • Καθοριστική η σημερινή έρευνα για τα θύματα του serial killer «Ορέστη»
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο στη λίμνη

Συνεχίστηκαν και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, οι έρευνες στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού, μετά τις εργασίες συντήρησης των δοκών. Οι Αρχές χρησιμοποιουν μια μικρότερη ρομποτική κάμερα, η οποία έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει μέσα από εμπόδια, που παρεμβάλλονται, ώστε να φθάσουν μέχρι τον πυθμένα.

Όλες οι ενδείξεις της αστυνομίας συνηγορούν στην ύπαρξη κι άλλων σορών στα έγκατα του φρεατίου όπου ο 35χρονος serial killer πετούσε τις γυναίκες θύματά του.

Στο άλλο μέτωπο των ερευνών, στη λίμνη Ξυλιάτου, αναμένεται να γίνει προετοιμασία σε περίπτωση που μπει σε εφαρμογή το επόμενο σχέδιο και χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη, για την αναζήτηση της κόρης της Marry Rose, της 6χρονης Sierra. Αν και στην περίπτωση αυτή δεν εντοπιστεί η 6χρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα εντός του νερού, ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά.

Παρουσία ανθρωπολόγων, ολοκληρώθηκε, η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που εντοπίστηκε το Σάββατο στο μεταλλείο. Από τα προκαταρκτικά ευρήματα προκύπτει ότι η σορός είναι γυναίκας ασιατικής καταγωγής, ωστόσο για την ταυτοποίησή της αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

Ο ύποπτος για δύο δολοφονίες γυναικών από τις Φιλιππίνες, μεταφέρθηκε σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις

«Έχουν ληφθεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις 315 καταθέσεις και έγιναν αρκετές έρευνες. Έχουν γίνει επίσης σε τρία οχήματα και έγιναν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Ενισχυμένη είναι η ανακριτική ομάδα.Γίνεται παράλληλα μια πολύ προσεχτική έρευνα. Θα τονίσω τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εξάγονται αποτελέσματα. Έχει ανακριθεί εκ νέου ο ύποπτος και δεν θα δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε εντός του φρεατίου, όμως οι έρευνες συνεχίζονται γιατί υπάρχει λόγος που συνεχίζονται.Αν αποφασισθεί να διακοπούν, θα διαφανεί αργότερα.Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές. Διερευνάται το κίνητρο και σκιαγραφείται το προφίλ του υπόπτου. Για την εξάχρονη θα συνεχιστούν οι έρευνες. Όταν μιλάμε για κάποιους ισχυρισμούς κάποιου που τελεί υπό κράτηση, αυτές οι θέσεις εξετάζονται πολύ προσεχτικά. Όσον αφορά τις προηγούμενες ενέργειες, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει ορίσει τριμελή επιτροπή για διοικητική έρευνα, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες κινήσεις και κατά πόσον υπήρξαν πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα από μέλη μας.

Όταν υπάρχουν στοιχεία για νέες συλλήψεις, θα γίνουν και θα ανακοινωθούν».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ