21-01-2021

Οι Γερμανοί αγνοούν την ύπαρξη του Βέμπερ – Μόνο το 26% γνωρίζει τον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν

  • Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές
  • Το 45% των Γερμανών δεν γνωρίζει κανέναν από τους εννέα κορυφαίους υποψηφίους των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag)
  • Πρώτη σε αναγνωρισιμότητα, με 39%, έρχεται η υπουργός Δικαιοσύνης, Καταρίνα Μπάρλεϊ

Οι Γερμανοί φαίνεται πως αγνοούν την ύπαρξη του Μάνφρεντ Βέμπερ, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας της YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων dpa, μόνο ο ένας στους τέσσερις (26%) γνωρίζει τον κορυφαίο υποψήφιο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, με το 45% των Γερμανών να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους εννέα κορυφαίους υποψηφίους των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag).

Με 39%, η υπουργός Δικαιοσύνης, Καταρίνα Μπάρλεϊ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) εξακολουθεί να έρχεται πρώτη σε αναγνωρισιμότητα.

Την ίδια αναγνωρισιμότητα με τον κ. Βέμπερ έχει και η επικεφαλής των Φιλελευθέρων (FDP), Nίκολα Μπέαρ, δηλαδή 26%.

Αρκετά πίσω βρίσκονται οι κορυφαίοι υποψήφιοι των Πρασίνων, Σκα Κέλερ (7%) και Σβεν Γκίγκολντ (6%), καθώς και οι Αριστεροί, Οζλέμ Άλεφ Ντεμιρέλ (15%) και Μάρτιν Σίρντεβαν (4%).

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ