27-10-2020

Τον… έκαψε το παρελθόν της – Ιερέας εξορίστηκε λόγω της καλλονής συντρόφου του

Το παρελθόν της συζύγου του ήταν αρκετό για να προκαλέσει τον εξορισμό του Ρώσου Ιερέα. Η σύζυγός του «αμάρτησε» καθώς συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν ο ορθόδοξος ιερέας που βρίσκεται στην Ρωσία να βρεθεί με δυσμενή μετάθεση σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν όταν η σύζυγός του Οκσάνα Ζότοβα, ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής στην πόλη Μαγκνιτογκόρσκ κέρδισε τον τίτλο «Μις Αισθησιακή».

Μόλις έγινε γνωστή η συμμετοχή της στα καλλιστεία, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αρχές της τοπικής Μητρόπολης αντέδρασαν, απομακρύνοντας τον Σεργκέι Ζότοφ από τη θέση του στο Καθεδρικό Ναό της Ανάληψης του Χριστού στο Μαγκνιτόγκορσκ.

Τώρα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά του σε ένα χωριό 65 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, με πληθυσμό μόλις 4.000 κατοίκους.

Ο αρχιερέας και πρόεδρος του επισκοπικού δικαστηρίου, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη αμαρτία όταν η σύζυγος ενός ιερέα εκθέτει τον εαυτό της για επίδειξη».

Από την πλευρά του, ο πατέρας Σεργκέι παραδέχθηκε ότι έκανε ένα λάθος και περιέγραψε την απόσπαση του ως «μια πολύ ελεεινή τιμωρία».