31-10-2020

Έκτακτα μέτρα στη Βενεζουέλα για την αντιμετώπιση της κρίσης – «Στο σκοτάδι» ακόμα μεγάλο μέρος της χώρας

Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προχωρά σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης που συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα και πολλές περιοχές συνεχίζουν να μένουν «στο σκοτάδι« εξαιτίας εκτεταμένης βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμέμα, αποφασίστηκε  οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα σταματήσουν τη δουλειά στις 14:00 σήμερα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα και η ηλεκτροδότηση θα γίνεται με δελτίο για τις επόμενες 30 μέρες. Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό  Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες.

«Ενέκρινα ένα σχέδιο τριάντα ημερών» ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη ηλεκτροδότηση ώστε η παραγωγή, οι συγκοινωνίες, η διανομή και η κατανάλωση να εκτυλίσσονται όσο πιο ομαλά γίνεται, καθώς και για να εγγυηθούμε την ύδρευση», εξήγησε ο Μαδούρο μιλώντας σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης βρήκαν νέα αφορμή να βγουν στους δρόμους, χτυπώντας κατσαρόλες ή προχωρώντας στο στήσιμο οδοφραγμάτων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Μαδούρο κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ για σαμποτάζ και μάλιστα εκρεμεί και μια εισαγγελική έρευνα στον «προστατευόμενο τους» πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης  Χουάν Γκουαϊδό

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)