16-02-2021

Κυνηγοί σκότωσαν απροστάτευτη αρκούδα σε χειμερία νάρκη μαζί με τα μικρά της και μετά πανηγύριζαν

Ορισμένες φορές αναρωτιέται κανείς πως αν αξίζει στους ανθρώπους να αυτοαποκαλούνται το πιο έξυπνο είδος στη Γη.

Βίντεο όπως το παρακάτω, όπου ένα πατέρας με τον γιο του, αμφότεροι ερασιτέχνες κυνηγοί στην Αλάσκα δολοφονούν εν ψυχρώ μια ανυπεράσπιστη αρκούδα, μαζί με τα μικρά της, που βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη, κάνουν τον παραπάνω ισχυρισμό ακόμα πιο αβάσιμο.

Οι αρχές συνέλαβαν τους Andrew και Owen Renner, τους κυνηγούς δηλαδή, καθώς το κυνήγι αρκούδας σε εκείνη την περιοχή, εκείνη την περίοδο του χρόνου ήταν παράνομο. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι όχι μόνο δεν θεώρησαν πως έκαναν κάτι κακό, αλλά μετά την εκτέλεση της αρκούδας, πανηγύριζαν.

Το βίντεο, το οποίο το τράβηξε η κάμερα του Humane Society  ήταν και το τελικό αποδειχτικό που τους καταδίκασε σε τρεις μήνες φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο.

Πιο συγκεκριμένα,  ο Άντριου καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκισης, ενώ ο Όουεν έλαβε ποινή 30 ημερών με αναστολή. ο καθένας επιβαρύνθηκε επίσης με πρόστιμο ύψους 1,800 δολαρίων, με τον πατέρα να πρέπει να πληρώσει επιπλέον 9.000 δολάρια. Επίσης του αφαιρέθηκαν οι κυνηγετικές άδειες.

Ο 21χρονος Όουεν μαζί με τον 41χρονο Άντριου να ανοίγουν πυρ εντός της φωλιάς μέσα στο δέντρο τραυματίζοντας θανάσιμα τα προστατευόμενα ζώα. Μάλιστα μετά το «κατόρθωμά» τους, οι δύο αντάλλαξαν επαίνους και προέβησαν σε σχετική χειρονομία.

«Ποτέ τους δεν θα μπορέσουν να το συνδέσουν [το έγκλημα] με εμάς, δεν το νομίζω», φαίνεται να λέει ο Όουεν προτού ποζάρει για φωτογραφία μαζί με τον πατέρα του.

Ο Άαρον Πίτερσον, εισαγγελέας αρμόδιος για την υπόθεση, δήλωσε πως πρόκειται για την «πιο εξωφρενική υπόθεση παράνομου κυνηγιού μωρών αρκούδων που έχει περάσει ποτέ από αυτό το γραφείο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ