19-02-2021

Έρχεται νέο κόμμα στην Τουρκία – Γιατί όμως δεν ανησυχεί ο Ερντογάν

  • Έρχεται «Νέο Κόμμα» στην Τουρκία
  • Ποια θα είναι τα στελέχη του
  • Γιατί ο Ερντογάν δεν ανησυχεί

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως ελέγχει τα πάντα στην Τουρκία, ειδικά μετά τις τεράστιες εκκαθαρίσεις που έγιναν στο δημόσιο και τον στρατό, προκειμένου να εκδιωχθούν και να φυλακιστούν όσοι ενοχλούσαν, χαρακτηριζόμενοι ως «γκιουλενιστές».

Ωστόσο, κορυφαία στελέχη μέχρι πρόσφατα του ΑΚΡ (του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν δηλαδή), του οποίου υπήρξαν ιδρυτές, φέρονται να πρωτοστατούν στο παρασκήνιο για την ίδρυση νέου κόμματος.

Μεταξύ των στελεχών αυτών είναι ο Αλί Μπαμπακάν, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, αλλά και ο «θεωρητικός» του ΑΚΡ Αχμέτ Νταβούτογλου, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν η αποστασιοποιήθηκαν μετά από διαφωνίες τους με τον Ερντογάν.

Το νέο κόμμα θα λέγεται «Yeni Parti»–δηλαδή… «Νέο Κόμμα» και όπως όλα δείχνουν ο βασικός τους στόχος είναι οι προεδρικές εκλογές του 2024.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις πρώτες τους δυνάμεις στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου , κυρίως στα αστικά κέντρα όπου το κόμμα Ερντογάν αναμένεται να εισπράξει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, δείχνει να μην ανησυχεί καθώς εκτιμά ότι το «Νέο Κόμμα», που θα κινείται στο χώρο του κέντρου, δεν θα μπορέσει να στεριώσει. Εξάλλου οι Μπαμπακάν, Γκιούλ και Νταβούτογλου μάλλον μοιάζουν φοβισμένοι και ακόμα διστάζουν ακόμα και να βγουν μπροστά στο νέο εγχείρημα.

(Με πληροφορίες από news247.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ