21-02-2021

Ιρλανδικά γραμματόσημα έφεραν τα δέματα με βόμβες στο Λονδίνο – Δεν αποκλείεται η ύπαρξη κι άλλων δεμάτων

Οι μικροί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που εστάλησαν μέσα σε φακέλους Α4 στα αεροδρόμια Heathrow, City του Λονδίνου καθώς και στον σιδηροδρομικό σταθμό Waterloo, έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα και η αστυνομία της Ιρλανδίας συνδράμει στις έρευνες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Κανένας δεν τραυματίστηκε από τις βόμβες, μία εκ των οποίων προκάλεσε μικρή εστία φωτιάς από ανάφλεξη όταν πυροδοτήθηκε εντός ενός κτιρίου γραφείων στο αεροδρόμιο Heathrow.

«Τουλάχιστον δύο από τα πακέτα έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα» μετέδωσε το Sky News. «Η ιρλανδική αστυνομία συνδράμει στις έρευνες». Η αστυνομία του Λονδίνου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε ότι «αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα».

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ