18-04-2021

Την σκότωσαν και την βίασαν επειδή «δεν ήταν παρθένα» – Η φρικτή γυναικοκτονία που συγκλονίζει την Τουρκία

Μια φρικτή γυναικοκτονία που έλαβε χώρα στις 29 Μαΐου του περασμένου χρόνου αλλά εκδικάζεται εφτά μήνες αργότερα συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Τουρκίας. Εκεί, δύο άνδρες κατηγορούνται ότι βίασαν και στη συνέχεια πέταξαν από τον 20 όροφο την Σουλέ Τσετ, 23 ετών, μία φοιτήτρια η οποία εργαζόταν ως βοηθός του Ακσού.

Οι δύο συνεταίροι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι και ότι η νεαρή γυναίκα πήδηξε από το παράθυρο του γραφείου τους πριν προλάβουν να την σταματήσουν. Οι δηλώσεις τους ήταν αντικρουόμενες και δεν εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους καθάρισαν σχολαστικά το γραφείο μετά τον θάνατο της Τσετ. Δεν βρέθηκαν ούτε αποτυπώματα, ούτε τα ποτήρια με τα οποία έπιναν και οι τρεις αλκοόλ μέχρι τα ξημερώματα, αλλά κάτω από τα νύχια του θύματος βρέθηκαν ίχνη DNA του Ακάντ. Επίσης, στον γοφό της βρέθηκε ίχνος από ανθρώπινο δάγκωμα.

Ο Ακσού αρνήθηκε ότι είχε σχέση με την γυναίκα αλλά στο κίνητό της βρέθηκε ένα μήνυμα το οποίο έστειλε σε φίλο της λίγο πριν τον θάνατό της: «Ο Ακσού δεν με αφήνει να φύγω από το γραφείο διότι είναι ερωτευμένος μαζί μου».

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή τους και ότι το θύμα «δεν ήταν παρθένα» – δηλώσεις οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, στην οποία το 2018 τουλάχιστον 440 γυναίκες σκοτώθηκαν από τους ζηλιάρηδες συζύγους τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Μαΐου και οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τότε.

«Η Σουλέ Τσετ ήταν μία φοιτήτρια που έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει. Ο θάνατός της παρουσιάστηκε σαν αυτοκτονία για να αθωωθούν οι δολοφόνοι. Θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε ότι ήταν δολοφονία» δήλωσαν τα μέλη Γυναικείας Οργάνωσης της Άγκυρας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστήριο.

(hurriyetdailynews.com)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ