22-04-2021

Διαζύγιο ζητά η πρώτη έγχρωμη υπουργός της Ιταλίας – Ο (πρώην) σύζυγος της κατεβαίνει στις εκλογές με ακροδεξιό κόμμα

Η πολιτική σκηνή της Ιταλίας πάντα ήταν πηγή απρόσμενων και συχνά τραγελαφικών περιστατικών. Ένα από αυτά πήρε μια απροσδόκητη τροπή.

Πιο συγκεκριμένα το διαζύγιο της Σεσίλ Κιέντζε, της πρώτης έγχρωμης υπουργού της χώρας, απασχολεί τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας για πολιτικούς λόγους, καθώς ο σύντομα πρώην σύζυγό της θα θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τη σημαία της ακροδεξιάς Λέγκας.

Στελέχη του κόμματος του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με περισσή ιταμότητα, είχαν χαρακτηρίσει την τότε υπουργό Ενσωμάτωσης με το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) Κιέντζε «ουρακοτάγκο» .

Αλλά για τον σύζυγό της, «ο Σαλβίνι είναι κατά βάση ένας καλός άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι ρατσιστής» δήλωσε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ο Ντομένικο Γκρισπίνο στο ακροδεξιό ταμπλόιντ La Verita.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το διαζύγιο του ζευγαριού θα οριστοκοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου και θα επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Λέγκας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, πόλη Καστελφράνκο Εμίλια.

Η Κιέντζε, γεννηθείσα στο Κονγκό, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος διετέλεσε υπουργός Ενσωμάτωσης την περίοδο 2013-2014 και σήμερα είναι ευρωβουλευτής.

Τον Ιανουάριο ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, πρώην υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της Γερουσίας στην Ιταλία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης για τον χαρακτηρισμό «ουρακοτάγκο» που είχε για την Κιέντζε.

Η εφημερίδα La Repubblica ανέφερε σήμερα ότι ο Γκρισπίνο επέδειξε «μηδαμινή αξιοπρέπεια» στην σύζυγό του.

Ο Σαλβίνι δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για το γεγονός, αλλά μια επίσημη σελίδα στο facebook του κόμματός του ανήρτησε ένα meme (διαδικτυακό μιμίδιο) με τον ίδιο να χαμογελά, να παίζει βιολί και να γιορτάζει την είδηση στην Ιταλία.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)_

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ