16-02-2021

Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα από απειλή βόμβας – Πάνω από 50.000 πολίτες απομακρύνθηκαν

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου στη Μόσχα όταν ανώνυμες απειλές για βόμβα  εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αρκετά δημόσια κτίρια.

Η ανταπόκριση των αρχών υπήρξε άμεση και σχεδόν 50.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περίπου 200 δημόσια κτίρια, εμπορικά κέντρα και σχολεία τόσο στην ίδια την Μόσχα όσο και στην περιφέρειά της, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης επείγουσων αναγκών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Μέχρι τις 18:00 ώρα Μόσχας, (ίδια ώρα Ελλάδας), 119 εγκαταστάσεις έχουν ελεγχθεί στη Μόσχα έπειτα από απειλές για βόμβα, ακόμη 82 εγκαταστάσεις έχουν ελεχθεί στο Κεντρικό Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, μέσα σε αυτό και η περιοχή της Μόσχας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας οδήγησαν στην απομάκρυνση τουλάχιστον 30.000 ανθρώπων στη Μόσχα και 19.000 ανθρώπων σε περιοχές της Κεντρικού Ομοσπονδιακού Διαμερίσματος, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά 84 εγκαταστάσεις στη Μόσχα και στο Κεντρικό Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα έχουν ήδη ελεγχθεί και οι απειλές αποδείχθηκαν ψευδείς.

Παράπλευρη απώλεια ήταν και η διακοπή της προπόνησης της Χίμκι.

«Προς το τέλος της προπόνησης στο προπονητικό κέντρο ήρθαν εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών και ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι το γήπεδο πρέπει επειγόντως να εκκενωθεί, με αποτέλεσμα να διακοπεί η προπόνηση. Υποψιαζόμαστε ότι το γεγονός αυτό σχετίζεται με τα πρόσφατα κρούσματα με τις απειλές για βόμβες που στέλνονται μέσω επιστολών σε πολλά κτίρια στη Μόσχα και τις γύρω περιοχές. Οι έρευνες στο κτίριο συνεχίζονται» ανέφερε ο GM της ομάδας Πάβελ Αστάκοφ.

Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία είχε λάβει παρόμοιες ψευδείς προειδοποιήσεις για βόμβες τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα κατά τις έρευνες που ακολούθησαν αυτές τις εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές που επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτές οι ειδοποιήσεις αποστέλλονταν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το εξωτερικό, ιδίως από την Ουκρανία.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ