28-10-2020

Καμία ένδειξη σαμποτάζ στο αεροπλάνο που ήταν η Μέρκελ, ανακοίνωσε η γερμανική Πολεμική Αεροπορία

  • «Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη υποψίας περί εγκληματικού υπόβαθρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος
  • Διέψευσε ακόμη και τις πληροφορίες που ήθελαν το αεροπλάνο να αδειάζει κηροζίνη πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Κολωνίας
  • Τα ξημερώματα της Παρασκευής η Μέρκελ αναχώρησε τελικά για το Μπουένος Αϊρες

Eκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας επισήμανε ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη σαμποτάζ» στο αεροσκάφος που μετέφερε την καγκελάριο ‘Αγκελα Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Μπουένος ‘Αιρες.

«Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη υποψίας περί εγκληματικού υπόβαθρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος, διαψεύδοντας ευθέως δημοσίευμα της «Rheinische Post» στο οποίο γινόταν λόγος για «έρευνα προς «όλες τις κατευθύνσεις», ακόμη και για «επεξεργασία εγκληματικής φύσης».

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτές τις αναφορές», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. «Πρόκειται για μια συνήθη εξέταση του συστήματος ασυρμάτου, στο οποίο παρουσιάστηκε η βλάβη», πρόσθεσε και διέψευσε ακόμη και τις πληροφορίες που ήθελαν το αεροπλάνο να αδειάζει κηροζίνη πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Η καγκελάριος, λίγο πριν από τις 5π.μ. (τοπική ώρα), αναχώρησε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας για την Μαδρίτη, ενώ στις 9π.μ. (τοπική ώρα) επιβιβάστηκε σε πτήση της ισπανικής Iberia με προορισμό το Μπουένος ‘Αιρες, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος G20.