26-10-2020

Χωρίς τη Μέρκελ η σύνοδος της G20 – Το αεροπλάνο πετούσε επί μία ώρα με σοβαρή βλάβη

  • Η γερμανίδα καγκελάριος θα χάσει την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής
  • Τεχνική βλάβη στο κυβερνητικό αεροπλάνο «Konrad Adenauer»
  • Τα συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει να επιδιορθώνουν το πρόβλημα

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε το αεροσκάφος της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild. Η κ. Μέρκελ ταξίδευε προς την Αργεντινή για να βρεθεί στη Σύνοδο G-20.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος του αεροσκάφους αντελήφθη κάποιο πρόβλημα με τα «ηλεκτρονικά συστήματα» του αεροσκάφους και ζήτησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε μόλις μια ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους, που είχε μπροστά του ταξίδι 15 ωρών για να φτάσει στο Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει να επιδιορθώνουν το πρόβλημα που κατά πληροφορίες εντοπίζεται στα συστήματα επικοινωνίας. Ωστόσο, η πτήση της κ. Μέρκελ προς Αργεντινή θα πραγματοποιηθεί με άλλο αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος της Μέρκελ είναι ένα Airbus A340-313X VIP με το ψευδώνυμο «Κόνραντ Αντενάουερ» -το όνομα του πρώτου μεταπολεμικού καγκελάριου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Bild, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται βλάβη σε κυβερνητικό αεροσκάφος, καθώς τον περασμένο Ιούνιο ο Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναγκάστηκε την τελευταία στιγμή πριν από την απογείωση να επιβιβαστεί σε δεύτερο αεροσκάφος προκειμένου να μεταβεί στο Μινσκ, ενώ ο κ. Σολτς αναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να παρατείνει την παραμονή του στο Μπαλί, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του ΔΝΤ, λόγω τεχνικής βλάβης του αεροσκάφους του.