23-02-2021

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν στόχους στη Συρία

Η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές σε στόχους στη Συρία, αναφέρουν αμερικανοί αξιωματούχοι, δύο ημέρες μετά την ομιλία του Ρώσου ηγέτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία ζήτησε τη δημιουργία διεθνούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας και της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, είπαν ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί γίνονται σε περιοχή κοντά στην πόλη Χομς. Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα ο Πούτιν ζήτησε και έλαβε την άδεια από το κοινοβούλιο προκειμένου ρωσικά αεροσκάφη να λάβουν μέρος στους βομβαρδισμούς στη Συρία. Η άνω Βουλή ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του Ρώσου προέδρου.

Ο Πούτιν από τη Νέα Υόρκη, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία, κάτι που επανέλαβε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβάνοφ, τονίζοντας ότι το αίτημα αφορά αποκλειστικά αεροπορικές επιδρομές. Ο Ιβάνοφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των αεροσκαφών που μετέχουν στους βομβαρδισμούς ή το πόσοι Ρώσοι συμμετέχουν στην υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, ανταποκρίθηκε σε επίσημο αίτημα για βοήθεια από τον πρέεδρο της χώρας Μπασάρ αλ- Ασσάντ.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι ΗΠΑ και δυτικές χώρες θα επιτρέψουν στη Ρωσία να δράσει στη Συρία, αν και τονίζουν ότι θα παρακολουθούν με προσοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιες δυτικές χώρες έχουν χαλαρώσει τη στάση τους απέναντι στον Άσσαντ, καθώς πλέον τον αντιμετωπίζουν ως μέρος της λύσης.

Πηγή: Guardian

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ