27-02-2021

Καταγγελία για βιασμό από κρατούμενο στην Κύπρο

Ένας νεαρός Βραζιλιάνος κατάδικος κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 53χρονο Κύπριο συγκρατούμενό του, μέσα στο κελί του.

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε βιασμό αλλά εκδορές οι οποίες όμως φαίνεται να έγιναν από τον ίδιο το Βραζιλιάνο. Ο νεαρός ανακρινόμενος από την αστυνομία παραδέχθηκε ότι δεν έπεσε θύμα βιασμού αλλά έκανε τη καταγγελία με σκοπό να τον μεταφέρουν σε άλλη πτέρυγα στην οποία κρατείται ένας άνδρας τον οποίο έχει ερωτευτεί.

Ο βιασμός που τελικά δε συνέβη ποτέ αποδείχτηκε ότι ήταν σεξουαλική συνεύρεση με κοινή συναίνεση. Αυτό παραδέχθηκε και ο Βραζιλιάνος και ο 53χρονος Κύπριος ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για βιασμό. Σημειώνεται ότι ο νεαρός Βραζιλιάνος ο οποίος έχει δηλώσει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, είχε ζητήσει και είχε λάβει μέρος πριν λίγους μήνες στο Gay Pride στη Λευκωσία συνοδευόμενος από μέλη του προσωπικού των Φυλακών.

Εκτός από τον κατά φαντασία βιασμό, χθες στις Φυλακές της Λευκωσίας σημειώθηκαν αρκετές λιποθυμίες καταδίκων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λιποθυμίες οφείλονται σε χρήση ναρκωτικών τα οποία δεν ανιχνεύονται από τα τεστ στα οποία υποβάλλονται οι κρατούμενοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ