25-02-2021

Βοήθεια ύψους 1,8 δις για τους πρόσφυγες θα διαθέσουν οι G7

Χρηματοδότηση των υπηρεσιών του ΟΗΕ που παράσχουν την βοήθειά τους στους πρόσφυγες από τη Συρία αποφάσισαν να διαθέσουν οι G7 και οι χώρες του Κόλπου, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η δέσμευση αυτή ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη έπειτα από μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G7 –Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες– με τους ομολόγους τους του Κουβέιτ, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπουργών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

“Συμφωνήσαμε να παράσχουμε από κοινού 1,8 δισεκ. δολάρια στις υπηρεσίες διεθνούς βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταϊνμάιερ στους δημοσιογράφους,

Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους εκτοπισμένους και τους πρόσφυγες εξαιτίας διαφόρων συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο να φθάνουν τα 60 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ