29-10-2020

«Κόβει» την ανάσα ο γάλλος «σπάιντερμαν» που σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη 230 μέτρων (video)

Τους 46 ορόφους ουρανοξύστη στο Σίτι του Λονδίνου, ενός εκ των ψηλότερων κτιρίων της πόλης κατάφερε να σκαρφαλώσει ο γάλλος «σπάιντερμαν» Αλέν Ρομπέρ, ηλικίας 56 ετών, με αποτέλεσμα να παραλύσει η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της οικονομικής συνοικίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Ρομπέρ χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να ανέβει με τα γυμνά του χέρια, χωρίς εξοπλισμό, όπως άλλωστε το συνηθίζει, τον πύργο Heron, ύψους 230 μέτρων, υπό το βλέμμα πολλών περίεργων αλλά και της αστυνομίας, η οποία απέκλεισε τη γύρω περιοχή.

«Αυτό είναι που αγαπώ να κάνω» εξήγησε ο 56χρονος ο οποίος έκανε δηλώσεις σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων σε ένα κοντινό ξενοδοχείο πριν από το εγχείρημά του.

https://www.youtube.com/watch?v=vNIGa6noxtg

«Έχω στην κυριολεξία αφιερώσει όλη μου τη ζωή στο να σκαρφαλώνω σε βουνά, σε απόκρημνες ακτές, πάντα, όμως free solo, χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας».

Ο Αλέν Ρομπέρ, ο οποίος έχει κάνει ανάβαση σε περισσότερους από 150 ουρανοξύστες και φιγουράρει στο βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ. Μεταξύ των επιτυχιών του, η ανάβαση στο υψηλότερο κτίριο του κόσμου (828 μέτρα) το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι και στον Πύργο του Άιφελ.

Όλα ξεκίνησαν σαν ένα χόμπι για εκείνον όταν ήταν ηλικίας 11 ετών.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι νιώθει «πολύ νευρικός» πριν από την προσπάθειά του, όπως κάθε φορά.

«Όμως, μόλις αρχίσω να σκαρφαλώνω, όλα πάνε καλά διότι γνωρίζω ότι θα είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό».

Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τον ουρανοξύστη κατά τη διάρκεια της ανάβασης, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και η αστυνομία.

«Είναι παράξενο, εκεί βρίσκεται το γραφείο μου» είπε ο Τζον Ντόχερτι, 36 ετών, που εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα. «Μόλις επέστρεψα από το διάλειμμα μου και να… μια έκπληξη!».

Αφού έφθασε στην κορυφή, ο Ρομπέρ χαιρέτισε προτού εξαφανιστεί και κατόπιν συνελήφθη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)