17-04-2021

Η Βραζιλία σε κατάσταση τρόμου, οπαδοί της ακροδεξιάς σκοτώνουν και χαράζουν σβάστικες (εικόνες)

  • Ακροδεξιοί οπαδοί του Ζάιρ Μπολσονάρου κάνουν επιθέσεις σε όσους είναι… απέναντι από τον ηγέτη τους.
  • Ο Τύπος της χώρας κάνει λόγο και για έναν νεκρό στο Σαλβαδόρ της Μπαΐα.
  • Σε 19χρονη κοπέλα στο Πόρτο Αλέγκρε χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό, επειδή φορούσε μπλουζάκι, το οποίο έφερε το σλόγκαν #Nothim

Η Βραζιλία εκπέμπει «SOS» λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς ακροδεξιοί οπαδοί του Ζάιρ Μπολσονάρου σκοτώνουν και χαράζουν σβάστικες σε όσους είναι… απέναντι από τον ηγέτη τους.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας ένας υποστηρικτής του Μπολσονάρο μαχαίρωσε 12 φορές τον 63χρονο δάσκαλο της καποέιρα, Ρομουάλντο Ροζάριο ντα Κόστα, μετά από λογομαχία σε μπαρ του Σαλβαδόρ, στην περιοχή της Μπαϊα. O δράστης ομολόγησε το έγκλημα του στην αστυνομία. Επίσης, άλλοι οπαδοί του χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο στομάχι νεαρής διαδηλώτριας, που είναι εναντίον της εκλογής του. Γεγονότα, που έχουν προκαλέσει σοκ και οργή σε ολόκληρη την Βραζιλία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι η πολιτική ένταση στην Βραζιλία, μετά και τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχει χτυπήσει κόκκινο, με εκατομμύρια διαδηλωτές να πλημμυρίζουν όλες τις μεγάλες βραζιλιάνικες πόλης, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην διαλέξουν έναν ακροδεξιό θιασώτη της στρατιωτικής χούντας της χώρας να πάρει το προεδρικό αξίωμα. Ο Ζάιρ Μπολσονάρου πήρε την 1η θέση στον πρώτο γύρο.

Το κίνημα #NotHim («Ele Nao» στα πορτογαλικά), που αποτελείται από δεκάδες ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες της Βραζιλίας, καλεί τους υποστηρικτές του να βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, σε μία προσπάθεια να πείσουν το 46% που ψήφισε τον Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών να αναθεωρήσουν την επιλογή τους και να επιλέξουν ένα πρόεδρο που θα σέβεται τις δημοκρατικές αξίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Κάτι που δεν… δέχονται οι ακροδεξιοί υποστηρικτές του πρώην λοχαγού. Οι τελευταίοι, όπως αναφέρει, ο Τύπος της χώρας, κάνουν καθημερινά επιθέσεις σε όσους δεν θέλουν τον Μπολσονάρου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πάνω από 50 επιθέσεις σε πολλές περιφέρειες της Βραζιλίας.

Το τελευταίο περιστατικό αφορά, λοιπόν, μία κίνηση χαρακτηριστική των ομοϊδεατών τους ανά τον κόσμο, καθώς χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο στομάχι μίας νεαρής διαδηλώτριας, που βρέθηκε στον δρόμο τους, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην πόλη του Πόρτο Αλέγκρε.

Η 19χρονη γυναίκα, κατήγγειλε στις αρχές ότι προσεγγίστηκε από μία ομάδα αντρών, οι οποίοι έφεραν διακριτικά υποστήριξης στον Μπολσονάρου καθώς κατέβαινε από λεωφορείο σε γειτονιά της συγκεκριμένης πόλης, όταν η ομάδα των ακροδεξιών άρχισε να της επιτίθεται αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια και σωματικά.

Αυτή η γυναίκα έκανε το λάθος να φορά μπλουζάκι, το οποίο έφερε το σλόγκαν #Nothim. Έτσι, οι συγκεκριμένοι την ακινητοποίησαν και ένας από τους επιτιθέμενους δεν δίστασε να της χαράξει την σβάστικα με στιλέτο στο στομάχι, αφήνοντάς την εν συνεχεία σοκαρισμένη κι αιμόφυρτη.

Περαστικοί καταδίωξαν τους δράστες χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η άτυχη κοπέλα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο κίνδυνο για την ζωή της, ενώ τα στοιχεία της δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς εξέφρασε φόβους για περαιτέρω στοχοποίησή της από τους οπαδούς του ακροδεξιού Μπολσονάρου.

Παρόμοια περιστατικά καταγράφονται σε όλη τη Βραζιλία με τον τρόμο και τον διχασμό να πλανάται πάνω από την χώρα…

Ο ευρωπαϊκός Τύπος κάνει λόγο για τακτική τρόμου από το ακροδεξιό κομά στη Βραζιλία:

Φωτογραφίες: apublica.org

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ