01-03-2021

Νέα «τρικυμία» στην κυβέρνηση Τραμπ – Αναφορές για παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν κλήθηκε σήμερα, Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, τρεις ημέρες μετά το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απομάκρυνση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του.

Νωρίτερα, ο ιστότοπος Axios μετέδωσε ότι ο υφυπουργός σκοπεύει να παραιτηθεί “πριν τον απολύσουν” και ότι έχει ήδη ενημερώσει τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι. Σύμφωνα ωστόσο με το NBC, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να τον απολύσει.

Ο Ροζενστάιν κατέχει μέχρι και σήμερα θέση-κλειδί, δεδομένου ότι επιβλέπει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την τυχόν αθέμιτη σύμπραξη του επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα.

Την Παρασκευή η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι ο Ροζενστάιν πρότεινε να ηχογραφήσουν κρυφά τον Τραμπ και μέλη της κυβέρνησης να επικαλεστούν στη συνέχεια ένα άρθρο του συντάγματος για να τον απομακρύνουν από το αξίωμά του ως ανίκανο. Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι καμία από αυτές τις προτάσεις δεν καρποφόρησε. Ο ίδιος ο Ροζενστάιν διέψευσε τις πληροφορίες ως “ανακριβείς και λανθασμένες”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ