09-05-2021

Στη Συρία «χρεώνει» την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ο Νετανιάχου – Τι είπε με τον Πούτιν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου στα ανοικτά της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των 15 μελών του πληρώματος του ρωσικού αεροπλάνου, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη συντριβή στη Συρία.

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των ρώσων στρατιωτών και δήλωσε ότι η Συρία είναι υπεύθυνη για τη συντριβή του αεροσκάφους», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα τόνισε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την διερεύνηση του περιστατικού.

Συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προβάλει αντίσταση στην στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία και να καταπολεμήσει τις προσπάθειες της Τεχεράνης να μεταφέρει οπλισμό στη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ με στόχο να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξηγώντας τη συντριβή του αεροσκάφους, επικαλέστηκε «μια αλυσίδα τραγικών και τυχαίων περιστάσεων». Φάνηκε μάλιστα να υιοθετεί έναν συμφιλιωτικό τόνο έναντι του Ισραήλ, το οποίο θεώρησε υπεύθυνο ο ρωσικός στρατός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ