19-01-2021

«Η Ρωσία κατάφερε να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά»

Την ηγετική της θέση στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, παρά τους τεχνητούς περιορισμούς των τελευταίων ετών κατάφερε να διατηρήσει νη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν στην σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής για ζητήματα στρατηγική ανάπτυξης στον ενεργειακό τομέα και την οικολογική ασφάλεια.

«Σε συνθήκες δύσκολων συγκυριών που επικρατούσαν στην αγορά τα τελευταία χρόνια και τεχνητών περιορισμών, ο ρωσικός ενεργειακός τομέας μπόρεσε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και η Ρωσία να διατηρήσει και πάλι ηγετική θέση στην ενεργειακή αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν και προσέθεσε ότι «καταλάβαμε την πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου και την δεύτερη στην παραγωγή φυσικού αερίου».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των χωρών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα, συγκεκριμένα «την τέταρτη θέση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την έκτη στην παραγωγή άνθρακα».

Με βάση τα στοιχεία που ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, στον ενεργειακό τομέα αντιστοιχεί το 22% του ΑΕΠ, το 60% των εξαγωγών και το 40% των εσόδων του προϋπολογισμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι είναι αναγκαίο ο ρωσικός ενεργειακός τομέας να στραφεί στις νέες αγορές και να διαφοροποιήσει τις πωλήσεις των προϊόντων του, ενώ αναφερόμενος στην ενεργειακή συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, υπενθύμισε την συμφωνία που είχε κάνει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ, για τη διοργάνωση ενός κοινού ρώσο-κινεζικού ενεργειακού και επιχειρηματικού φόρουμ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ