13-04-2021

Στις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινά η καμπάνια για το δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ – Σίγουρος ο Ζάεφ

Την αισιοδοξία του για την επιτυχία του σκοπιανού δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε εκ νέου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε εναλλακτική στην πορεία που παίρνει η χώρα.

«Έχουμε μια εξαιρετική, μοναδική ευκαιρία που πρέπει να αδράξουμε. Εμείς οι πολιτικοί κάναμε τη δουλειά μας λαμβάνοντας αποφάσεις ανεξάρτητα από τις συνέπειες αυτής της διαδικασίας. Η θητεία μου στην πρωθυπουργία λήγει κανονικά τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά θα μπορούσε να λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου φέτος. Ωστόσο, βρίσκομαι στη θέση αυτή για να λαμβάνω αποφάσεις. Το έκανα και είμαι ευγνώμων που η κυβέρνηση και η Βουλή υποστηρίζουν αυτές τις αποφάσεις, που λαμβάνονται για να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ευθύνες για το μέλλον της ΠΓΔΜ φέρουν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας, προς τους οποίους απηύθυνε έκκληση να φερθούν υπεύθυνα και να επιτρέψουν στους πολίτες να λάβουν μια απόφαση για ένα ζήτημα ιστορικής σημασίας.

Τέλος, η καμπάνια για το δημοψήφισμα αναμένεται να αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, της κυβέρνησης και της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Ταλάτ Τζαφέρι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ